Parker och trädgårdar har genom historien förändrats till utformning, funktion och ägarskap. Jordhälsa och grönt kulturarv är en angelägenhet på global, nationell, regional och lokal nivå med behov av kontinuerlig omsorg. Vilka ut-maningar måste vi hantera i förvaltningen och utvecklingen av kulturhistoriskt värdefulla miljöer inför framtiden? Hur balanserar vi bevarande av kulturarv med moderna krav på miljöhänsyn och hållbarhet? Vilka växter och material kommer att klara ett förändrat klimat? Vilka parkmiljöer med vilka funktioner kommer att vara tillgängliga för allmänheten i framtiden? Vilken mångfald av rara idéer, växter, grödor och gemenskaper kommer att samsas där?
Kolbjörn Wærn landskapsarkitekt LAR/MSA, slottsarkitekt Drottningholms slottspark, Maria Flinck etnolog, trädgårdshistoriker, hedersdoktor i kulturvård, Mats Havström forskningschef Göteborgs botaniska trädgård, enhetschef Biologisk mångfald Västra Götalandsregionen, Peter Svenson trädgårdsmästare Jonsereds trädgårdar, Joakim Seiler chefsträdgårdsmästare Gunnebo Slott och Trädgårdar, lektor i kulturvård, Tina Westerlund trädgårdsmästare, lektor i kulturvård och verksamhetsledare Hantverkslaboratoriet. Ytterligare talare tillkommer.
Dubbeljubileum: Jonsereds trädgårdar 10 år. Göteborgs universitets verksamhet vid Jonsereds herrgård 20 år.
---
INBJUDNINGAR
Till seminariet skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.
ÖNSKAR DU DELTA? VET NÅGON SOM VILL DELTA?
Är du som aktör inom samverkande organisationer intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Har du en kollega eller samarbetspartner som skulle vilja delta?
Maila ditt eller dennes intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och roll inom denna, samt ingång till seminariets ämne.